Plastifikacija metala

Plastifikacija metala

Firma Profil bavi se i elektrostatickim farbanjem tj. plastifikacijom metala koristeći najkvalitetnije materijale i najmoderniju tehnologiju pečenja u ventilatorskoj peći.

Priprema metala za plastificiranje podrazumeva odstranjivanje masnoća i korozije hemijskim putem u posebnim kadama, odmašćivanjem čelika i nagrizanjem aluminijuma. Na tako pripremljene površine, elektrostaticki se nanosi željena boja u prahu.

Metalni predmeti sa nanesenim prahom se unose pomoću transportera u peć. U peći se vrši pečenje na temperaturi od 180 ºC do 200ºC , u vremenu od 10 do 20 minuta, u zavisnosti od sastava praha, materijala koji se obrađuje i njegove masivnosti.

Za vreme pečenja boja se razliva po čitavoj površini predmeta tako da daje homogeni sloj koji se na kraju stvrdnjava. Takav metal je obložen plastičnim polimerom koji je vrlo otporan na koroziju, habanje i mnoge agresivne hemikalije.

Ventilatorska pec

Naša VENTILATORSKA peć daje temperaturu u celoj peći istu pri čemu se dobija kvalitetna plastifikacija. Dimenzije peći u kojoj se vrši pečenje je 6800 mm x 1200 mm x 1800 mm.

Prednosti naše plastifikacije:
–  Pripremu materijala i zaštitu plastifikacijom u kratkom vremenskom roku
– Veliki izbor boja po RAL karti;
– Dobar prilaz teškim vozilima;
– Veliki magacinski prostor za skladištenje robe pre/posle vršenja usluge;
– Kvalitetna preplastifikacija.

Galerija

Hajde da zajedno napravimo nešto lepo

Pošaljite upit za naše usluge ili nas kontaktirajte

TOP Ovaj web sajt je kreirao BeoHosting.com